The Staff

Dynamisk grundarduo

Alexander Köll, Grundare

Alexander är en svensk-österrikisk före detta alpin Världscupåkare som under flera år var en av Sveriges bästa fartåkare och tävlade i såväl störtlopp som Super-G. Alex har dubbla medborgarskap, då han växte upp i Österrike, med en österrikisk pappa och en mamma från Landskrona; staden som alltid varit hans andra hem och också platsen för hans klubb, Landskrona Ski Club. När det var dags att välja landslag föll valet lite av en slump på Sverige.

Alex var en late-bloomer. Först vid 25 års ålder började karriären ta fart med SM-guld och debut i Världscupen. Samtidigt började Alex och Patrik Johansson (medgrundare av Greater Ambitions) samarbeta under varumärket Team Alex Köll. Varje år kom han allt närmare den absoluta världstoppen, där han och hans landslagskollega Felix Monsén blev ett mycket sammansvetsat svenskt team i fartgrenarna.

I december 2020, samtidigt som Alex haft sin bästa period någonsin, ådrog han sig en whiplash-skada i samband med störtloppet i Val d’Isère. En lång rehab-period följde, men nackskadan gav inte med sig. Alex valde då att avbryta sin skidkarriär. Parallellt med sin egen skidkarriär har han hela tiden delat med sig av sina erfarenheter och coachat andra åkare, där han framför allt har hjälpt Melanie Dahlberg som nu ingår i det vi kallar för Köll Athletes.

Patrik Johansson, Grundare

Patrik är en svensk före detta professionell fotbollstränare, med mer än 25 år som idrottsledare, coach och tränare, varav 15 år som professionell tränare. Han har arbetat som tränare i klubbar som Malmö FF, Aalborg (DK), GAIS och Landskrona BoIS med bland annat ett SM-guld 2004 som största merit. Dessutom har han arbetat som tränare och instruktör inom distrikt- och riksförbund.

I Landskrona BoIS, som är hans hemstads klubb, har Patrik haft de flesta roller; spelare, ungdomstränare, assisterande tränare, fotbollsgymnasietränare, huvudtränare, klubbchef samt numera även ledamot i valberedningen.

Efter sin tränarkarriär arbetade Patrik flera år med försäljning, event och marknadsföring inom sportresebranschen på det som kom att bli branschens starkaste varumärke, LA Travel, och var med och arrangerade stora events i samband med EM och VM i fotboll.

Efter sin karriär inom fotbollen har han bland annat arbetat med att bygga upp Team Alex Köll tillsammans med Alex.